Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Επιμορφωτικές Εκδηλώσεις 2012 για την Ευρωπαϊκή δράση eTwinning Ηλεκτρονική Αδελφοποίηση τον μήνα Οκτώβριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το eTwinning (www.etwinning.net) είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, στο πλαίσιο της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Η δράση παροτρύνει τους μαθητές από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό πολιτιστικό περιβάλλον, να αναπτύξουν διαπολιτισμική συνείδηση, και παράλληλα να εξασκήσουν τις ικανότητες τους στις ΤΠΕ.

Η δράση ξεκίνησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2005, ως επίσημη δράση του προγράμματος eLearning 2004-2006, και, μέχρι σήμερα, είναι εγγεγραμμένα περισσότερα από 88.000 ευρωπαϊκά σχολεία.

Το eTwinning υποστηρίζεται από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΚΥΥ), που εδρεύει στις Βρυξέλλες, και ένα δίκτυο από Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης (ΕΥΥ). Στην Ελλάδα η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning λειτουργεί από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και από το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ) (http://etwinning.sch.gr).

Τα πέντε τελευταία σχολικά έτη, από την Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης και τους πρεσβευτές της δράσης eTwinning, διοργανώθηκαν επιτυχώς περισσότερα από 300 eTwinning workshops σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την αρτιότερη ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τη δράση. Η ΕΥΥ eTwinning, στο πλαίσιο των workshops που έχει προδιαγράψει για το σχολικό έτος 2012-2013 σε όλους τους νομούς της Ελλάδας, διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες - workshops:

1) Στην Τρίπολη του Ν. Αρκαδίας, την Τρίτη 09/10/2012 και ώρα 17:00-19:30, στο 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης για όλους τους χρήστες του eTwinning.

2) Στην Κόρινθο του Ν. Κορινθίας, την Πέμπτη 11/10/2012 και ώρα 17:00-19:30, στο 3ο Λύκειο Κορίνθου για αρχαρίους χρήστες του eTwinning.

Πηγή: http://www.etwinning.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.